Denne opskrift på lækre chokolade småkager er utroligt vannedannende! De er så gode, at en ikke er nok. Jeg vil helst have dem til at være en smule klæ, så jeg tager dem ofte ud af ovnen 1 min før tid, men de er nu også gode helt sprøde og småkage-agtige!
Ingredienser:
– 300 g hvedemel
– 1 tsk bagepulver
– 200 g sukker
– 1 tsk vaniljesukker
– 2 spsk kakao
– 200 g koldt smør
– 1 æg
Pynt:
– Æggehvide, perlesukker og evt hakkede mandler
Fremgangsmåde:
Ale tørre dele blandes i en skål. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres i melet. Nu samles dejen med det sammenpiskede æg, hvorefter dejen bliver ret lind og nem at håndtere.
Nu deles dejen i 3-4 og rulles ud i stænger i 1 1/2 cm’s tykkelse(jeg laver dem ofte tyndere, da jeg synes de er bedre sådan, og så hæver de også inde i ovnen)
Læg stængerne på bagepapir og pensl dem med sammenpisket æggehvide. Drys dem med perlesukker, sukker går også an, men perlesukker er helt klart bedst.
Småkagerne sættes i ovnen i 8-10 min ved 175 grader.
Når de er færdige tages de ud og skæres med det samme til småkager.
Så er der serveret en lille lækker småkage til aftenkaffen!