Konfektkage
Denne kage er meget simpel at lave, og den smager umådeligt godt! Den har godt af at stå i køleskabet i et døgn, så den er perfekt at lave hvis man gerne vil lave den dagen inden man får gæster.
Dette skal du bruge:
150g smør
150g hvid chokolade
150g lyst rørsukker
3 æg
2 spsk. Lakridspulver
100g mandelmel (eller blend hele mandler)
Opvarm ovnen til 175 grader, og beklæd en springform med bagepapir.
Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad det køle let af.
Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en elpisker. Tilsæt den afkølede chokolade-og-smør-blanding og pisk efterfølgende ganske kort. Vend herefter mandelmel i dejen, og fordel den i en springform.
Bag kagen i 40-45 min.
Kagens tekstur virker ubagt, men det er meningen, idet den skal have tekstur som konfekt. Den har godt af at stå i køleskabet i et par timer.
Pynt kagen med flormelis og bær.