Den helt klassiske og enkle ‘Ti styks’ chokoladekage, som alle kan lave!
Det skal du bruge (til 1/2 bradepande):
- 250 g smeltet smør
- 350g sukker
- 2 æg
- 300g mel
- 3 tsk bagepulver
- 1,5 dl mælk
- 1 dl lunkent vand
- 2 spsk kakopulver
Sådan gør du:
Først piskes æg og sukker til en hvid masse.
Kom derefter mel, bagepulver og smeltet smør i massen.
Tilsidst tilføjes vand og mælk, som blandes sammen inden du slutter af med at tilføje kakao pulveret.
Bag kagen i en form der svarer til en halv bradepande i 30-35 min, eller hæld dejen i en springform som jeg har gjort her. Beklæd din valgte form med bagepapir eller smør den ind med smør.
Når kagen er færdig og lettere afkølet, beklæd den da med almindeligt glasur, eller bland flormelis og vand med lidt kakaopulver, så du får en chokolade glasur, som den jeg lavede. Et lækkert alternativ er at lave en kaffe-glasur, jeg har tilføjet en god opskrift herunder:
Kaffe-glasur:
Du skal bruge:
- 3 spsk. fløde
- 50 g. smør
- 150 g. chokolade
- Sort kaffe
Først smeltes chokolade over vandbad. Rør dernæst smøret heri til det er smeltet, hvorefter du tilføjer fløden. Slut af med at tilføje lidt sort kaffe efter smag.