Jeg er stor fan af Dronningemandler! Det er hele kombinationen af mandler med chokolade og den lyserøde dragering som jeg ikke kan få nok af. Derfor var jeg nødt til at prøve denne opskrift af da jeg faldt over den ✨
Det skal du bruge (et fad på ca. 30×20 cm-ish):
- 200 g hvid chokolade
- 200 g smør
- 125 g sukker
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 150 g marcipan
- 200 g dronningemandler
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 175 grader C.
Sukker og æg piskes luftigt, hvorefter mel tilsættes og det hele piskes igen.
Smelt nu smør og hvid chokolade ved lav varme til det er en homogen masse.
Riv derefter marcipan groft og fordel det i dejen. (Hav tålmodighed, det skal nok fordele sig)
Dejen fordeles nu i et ovnfast fad med bagepapir. Grov hak og drys nu dronningemandlerne over dejen.
Kagen bages i ca. 30 min, eller til den opnår en gylden overflade.
Velbekomme ✨
Opskriften er lavet med inspiration fra Spisbedre.