Disse muffins er super lækre, fugtige og søde med den friske eftersmag fra appelsinerne. Et sikkert hit til arbejdet, studiegruppen eller til et familie-besøg ✨
Det skal du bruge (ca. 15-20 muffins):
- 300g smør
- 300g chokolade
- 6 æg
- 225g sukker
- 4 dl hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1,5 spsk vaniljesukker
- Saft og skal af 1,5 økologisk appelsin
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
I en gryde smeltes nu smør og chokolade ved svag varme, hvorefter det stilles til afkøling på køkkenbordet.
I en ny skål piskes æg og sukker sammen til du får en skummende masse.
Nu tilsættes melet, bagepulver og vaniljesukker med en si, så du undgår klumper.
Rør nu det afkølede chokolade-smør ned i dejen sammen med revet appelsinskal og saften fra appelsinen.
Fordel nu dejen i muffinformene. Vær opmærksom på at de vil hæve i ovnen, så fyld maksimalt formene 3/4 op.
Jeg får ca. 15-20 muffins ud af denne opskrift, men det variere meget afhængigt af størrelsen på muffinformene.
Bag nu dine muffins i ca. 8-13 minutter. Hold gerne øje med dem, da de hurtigt kan få for meget.
Jeg håber du bliver ligeså vild med disse muffins som jeg er ✨
Opskriften er med inspiration fra ugebladet SØNDAG.